Jak vyrábíme naše servírovací a krájecí prkénka

V naší dílně se každé servírovací a krájecí prkénko rodí z pečlivého výběru a zpracování kvalitního dřeva. Proces, kterým prochází dřevo od surového špalku až po finální produkt.

V tomto článku vám přiblížíme, jak vznikají naše dřevěné prkénka, které nejen že jsou krásné a praktické, ale také udržitelně vyrobené.

Výběr materiálu

Vše začíná výběrem správného druhu dřeva. Preferujeme dřeviny jako javor, buk, ořech nebo třešeň, které jsou známé svou pevností, trvanlivostí a krásným zrnem. Každý kus dřeva je pečlivě vybrán s ohledem na jeho kvalitu a strukturu, aby byl zajištěn dlouhý život prkénka a jeho maximální funkčnost.

Příprava a řezání

Jakmile je dřevo vybráno, následuje jeho příprava a řezání. Dřevo je nejprve řádně usušeno, což je kritický krok zajišťující stabilitu a prevenci před deformacemi. Poté se dřevo řeže na přesně měřené kusy, které tvoří základ budoucího prkénka.

Tvarování a broušení

Každý kus dřeva je ručně tvarován a broušen, aby získal hladký povrch bez ostrých hran, který je bezpečný pro manipulaci a použití.

Tento proces zahrnuje několik kroků broušení, od hrubého až po jemné, což zajišťuje, že povrch prkénka je perfektně hladký.

Olejování a finální úpravy

Po broušení následuje olejování, které chrání dřevo a zvýrazňuje jeho přirozenou krásu. Používáme přírodní oleje schválené pro kontakt s potravinami, které nejen že prkénko ochrání, ale také zvýrazní jeho barvu a zrnitost. Někdy používáme také včelí vosk pro extra ochranu a saténový finiš.

Kontrola kvality

Předtím, než naše prkénka opustí dílnu, každé z nich prochází přísnou kontrolou kvality. Zkontrolujeme, zda jsou všechny povrchy hladké, zda prkénko stojí stabilně na rovném povrchu a zda neobsahuje žádné vady.

 

Výroba servírovacích a krájecích prkének je pro nás více než jen řemeslo; je to umění. Každé prkénko, které vyrobíme, nese v sobě kus naší vášně a závazku k udržitelnosti a kvalitě. Příště, když uvidíte jedno z našich prkének ve vaší kuchyni, vzpomeňte si na pečlivý proces, kterým prošlo, aby vám mohlo sloužit nejlepším možným způsobem.